Ministrul german al Sănătății sugerează renunțarea treptată la purtarea măștii

  • 14 Iunie 13:30
Ministrul german al Sănătății sugerează renunțarea treptată la purtarea măștii

Scăderea ratei infectărilor în Germania face posibilă renunțarea la purtarea măștilor în spații publice, a afirmat ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, potrivit unor articole publicate în presa națională germană de luni, informează DPA.

''Ar trebui să procedăm în etape în lumina incidenței în scădere'', a declarat Spahn pentru Funke Media Group. ''Într-o primă etapă, am putea renunța la obligativitatea de a purta măști în aer liber''.

În acele regiuni din Germania unde ratele de infectare sunt reduse și ratele de vaccinare ridicate s-ar putea renunța, de asemenea, la obligativitatea purtării măștilor gradual și în spațiile închise, a adăugat acesta.

Spahn a mai subliniat că măștile ar trebui menținute în anumite circumstanțe, atunci când există ''îndoieli'', spre exemplu în timpul călătoriilor sau al întâlnirilor cu alte persoane în spații închise.

Profesorii din Germania s-au pronunțat împotriva renunțării la măști în școli. Heinz-Peter Meidinger, președintele asociației naționale a profesorilor, a recomandat ''prudență maximă'', într-o declarație pentru DPA.

''Virusul nu a dispărut încă de pe radar'', a avertizat acesta, recomandând ca măștile să fie menținute în mediul școlar alături de testări frecvente până la finalul anului școlar, în câteva săptămâni.

Farmaciile de pe teritoriul țării au început să emită certificate de vaccinare destinate în special celor care intenționează să plece în vacanță peste hotare.

La șase luni de la debutul campaniei de vaccinare, aproape jumătate din populație a primit cel puțin o doză. Potrivit statisticilor realizate de Insitututl Robert Koch (RKI), 48,1% dintre germani au fost vaccinați cu cel puțin o doză, în timp ce 25,7% au fost imunizați cu schema completă.

Luni dimineață, RKI a înregistrat doar 549 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, pentru prima dată în peste opt luni când se înregistrează un bilanț mai mic de 1.000. Cu toate acestea, datele pentru perioada weekendului tind să fie denaturate, întrucât numeroase autorități locale nu raportează cazurile.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Tue
23
Wed
24
Thu
27
Fri
25
Sat
23

Curs oficial BNM 02 August 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2731 -0.0101
USD 17.8788 -0.0446
RON 4.3236 -0.0006
UAH 0.6664 -0.0004
RUB 0.2451 0.0001
Arhivă Radio Chișinău