Ministrul finanțelor Petru Rotaru a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried

  • 07 Noiembrie 2023 17:18
Ministrul finanțelor Petru Rotaru a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried

Cooperarea moldo-suedeză a fost discutată la întrevederea ministrului Finanțelor Petru Rotaru cu ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried, arată un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Ministrul Rotaru s-a referit la sprijinul Guvernului Suediei pentru asistența acordată Republicii Moldova, dar și Ministerului Finanțelor, prin proiecte de asistență, inclusiv pledând pentru continuarea dialogului moldo-suedez și s-a arătat încrezător că acest parteneriat generează multe beneficii. În context, dl Rotaru a subliniat că Ministerul Finanțelor mizează pe susținerea Suediei, inclusive, în parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova, prin expertiză și experiență.

Excelența Sa, Katarina Fried, a reiterat interesul Suediei pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor de cooperare, dar și sprijinul în promovarea agendei guvernamentale și a parcursului european al Republicii Moldova.

Oficialii au mai vorbit despre actualele priorități de pe agenda Ministerului, printre care, situația bugetară, coordonarea asistenței externe, rezultatele misiunii FMI aflată la Chișinău în luna octombrie curent, Platforma de Sprijin pentru Moldova, dar și alte subiecte de interes.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău