Ministrul Finanțelor Dumitru Budianschi a avut o întrevedere de curtoazie cu ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon

  • 26 Iulie 2022 10:48
Ministrul Finanțelor Dumitru Budianschi a avut o întrevedere de curtoazie cu ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon

Ministrul Finanțelor Dumitru Budianschi a avut o întrevedere de curtoazie cu ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon Întrevederea ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi, cu ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon, s-a axat pe subiecte privind situația actuală din țară și din regiune, evoluțiile macroeconomice și riscurile cu care se confruntă economia Republicii Moldova, cooperarea cu SUA și necesitățile de asistență pe diverse dimensiuni.

Ambasadorul Kent D. Logsdon a exprimat deschiderea SUA de a sprijini reformele în Republica Moldova, prin acordarea asistenței financiare și tehnice, pe mai multe linii de proiecte, în sectoare precum: eficiența energetică, IT, vitivinicol, digitalizarea economiei, securitatea frontierei ș.a.

Totodată, diplomatul a menționat despre disponibilitatea Departamentului Trezoreriei SUA, de a oferi consultanță în domeniul taxelor.  

La rândul său, ministrul Budianschi a mulțumit oficialului american pentru sprijinul constant al SUA și asistența financiară și tehnică oferită de-a lungul anilor Republicii Moldova. 

La final, ambii oficiali și-au exprimat toată deschiderea pentru o colaborare eficientă în implementarea proiectelor de dezvoltare și de modernizare a țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
-0
Tue
0
Wed
-0
Arhivă Radio Chișinău