Ministrul Finanțelor a avut o întrevedere cu Reprezentantul FMI în R. Moldova

  • 26 August 2021 19:10
Ministrul Finanțelor a avut o întrevedere cu Reprezentantul FMI în R. Moldova

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a avut astăzi o întrevedere cu Reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internațional (FMI) în Republica Moldova, Rodgers Chawani. Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au fost prioritățile Ministerului pe termen mediu în ceea ce privește bugetul, și anume restructurarea Guvernului și redistribuirea cheltuielilor în acest sens, rectificarea bugetului de stat pentru anul 2021 și elaborarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022, care urmează a fi aprobat până la începutul lunii decembrie a anului curent.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, oficialii au discutat despre reluarea comunicării privitor la Memorandumul de politici între FMI și Republica Moldova, care ar putea fi definitivat în toamna anului curent. În acest sens, echipa de experți a FMI ar putea să ajungă la Chișinău la sfârșitul lunii septembrie curent.

Ministrul Finanțelor a mulțumit pentru alocarea specială de resurse financiare Republicii Moldova în valoare de circa 235 milioane USD, menționând că resursele respective vor fi cheltuite în mod responsabil și transparent. De asemenea, Dumitru Budianschi a apreciat suportul oferit de FMI Republicii Moldova în perioada pandemiei de COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău