Ministrul Finanțelor a avut o întrevedere cu Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova

  • 16 Februarie 17:06
Ministrul Finanțelor a avut o întrevedere cu Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova

Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Slovacia la Chișinău, E.S. Pavol Ivan, pentru a discuta despre consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Finanțelor.

În cadrul întrevederii, părțile au abordat o serie de subiecte de interes comun, evidențiind perspectivele de colaborare în diverse domenii. Un punct central al discuției a fost sprijinul acordat Republicii Moldova prin intermediul programului SlovakAid pentru aspecte cruciale precum accesul la apă curată, promovarea energiei accesibile, dezvoltarea orașelor și comunităților durabile, precum și lupta împotriva schimbărilor climatice.

În plus, a fost adus în discuție proiectul Protocolului de modificare a Convenției între Republica Moldova și Republica Slovacă pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și pe proprietate. Părțile au convenit să facă eforturi concertate pentru semnarea Protocolului până la sfârșitul anului 2024, având în vedere importanța acestuia pentru facilitarea investițiilor între cele două țări.

În acest context, Petru Rotaru și-a exprimat gratitudinea pentru asistența acordată Republicii Moldova și a subliniat importanța colaborării între cele două țări în vederea promovării intereselor comune și a dezvoltării economice.

La rândul său, E.S. Pavol Ivan a reconfirmat disponibilitatea deplină de a susține Republica Moldova în parcursul său de integrare europeană, reafirmând angajamentul Slovaciei față de consolidarea parteneriatului bilateral și sprijinirea reformelor în Republica Moldova.

 

Ministrul Finanțelor a avut o întrevedere cu Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,63 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău