Ministrul Energiei de la București: România a depășit pragul de 3 miliarde de metri cubi de gaze înmagazinate. Depozitele, pline aproape 100%

  • 07 Noiembrie 2022 15:01
Ministrul Energiei de la București: România a depășit pragul de 3 miliarde de metri cubi de gaze înmagazinate. Depozitele, pline aproape 100%

România a depășit pragul de 3 miliarde de metri cubi de gaze în depozite, reprezentând un grad de umplere de 97,7% din capacitatea totală de înmagazinare, a anunțat luni ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Astăzi, 7 noiembrie, avem în depozite gaze naturale în procent de 97,75% - 3000,7 milioane metri cubi!”, a scris Virgil Popescu luni dimineață pe Facebook, scrie Digi24.

El spune că este un „record absolut” și asigură că nu vom fi probleme cu gazele naturale.

„Da, repet: NU vom avea probleme cu gazele în această iarnă. Populația și economia nu vor avea de suferit”, a mai afirmat Virgil Popescu.

Potrivit Agerpres, duminică reprezentanții Transgaz au transmis că România va avea luni dimineață un volum de 3 miliarde metri cubi gaze în depozite, ceea ce corespunde unui grad de umplere de 97,7% din capacitatea totală de înmagazinare.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, România are cu 701 milioane de metri cubi de gaze în plus în depozite.

Pragul minim aprobat pentru România în noul regulament al Comisiei Europene, de 80%, a fost atins pe 17 septembrie..

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău