Ministrul Energiei de la București, despre memorandumul semnat astăzi la Chișinău: În următoarele 6 luni vom elabora Planul comun de acțiuni și măsuri de solidaritate în caz de criză energetică

  • 11 Februarie 2022 16:27
Ministrul Energiei de la București, despre memorandumul semnat astăzi la Chișinău: În următoarele 6 luni vom elabora Planul comun de acțiuni și măsuri de solidaritate în caz de criză energetică

Reprezentanții Guvernelor României și Republicii Moldova au semnat, vineri, Memorandumul de înțelegere privind cooperarea în domeniul securității energetice, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook, transmite Agerpres.

"Împreună cu Andrei Spînu, Viceprim-ministru și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, am semnat astăzi Memorandumul de înțelegere între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul securității energetice. Energia se numără printre domeniile în care cooperarea dintre România și Republica Moldova este una strânsă și, aș putea adăuga, cu rezultate concrete", a menționat Virgil Popescu. 

Ministrul Energiei a explicat că România și Republica Moldova vor elabora în următoarele 6 luni planul comun de acțiuni în caz de criză energetică.

"Memorandumul semnat astăzi stabilește un cadru de dialog în care vom putea face schimb de informații și ne vom coordona acțiunile pentru asigurarea continuității aprovizionării cu energie electrică și/sau cu gaze naturale către consumatori, fără afectarea îndeplinirii obligațiilor asumate, în conformitate cu platformele și mecanismele de coordonare, implementate în cadrul Comunității Energetice și Uniunii Europene. În următoarele 6 luni vom elabora Planul comun de acțiuni și măsuri de solidaritate în caz de criză energetică", a transmis Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a subliniat că România susține armonizarea legislației interne a Republicii Moldova cu legislația europeană în domeniul energiei.

"România susține armonizarea legislației interne a Republicii Moldova cu legislația europeană în domeniul energiei, cu scopul atingerii unui grad sporit de integrare a pieței regionale. Cred cu tărie că putem explora în viitor arii noi de cooperare între țările noastre în domeniul energiei. (...) România a fost, este și va fi întotdeauna alături de Republica Moldova pentru a-și atinge ținta de a deveni membru al Uniunii Europene", a încheiat Virgil Popescu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău