Ministrul Educației, Anatolie Topală, mesaj de Ziua Profesorului: „Conștientizăm că doar cu dumneavoastră vom putea educa o societate unită pentru pace, solidaritate, libertate”

  • 05 Octombrie 2022 10:18
Ministrul Educației, Anatolie Topală, mesaj de Ziua Profesorului: „Conștientizăm că doar cu dumneavoastră vom putea educa o societate unită pentru pace, solidaritate, libertate”

„Conștientizăm că doar cu Dumneavoastră vom putea educa o societate unită pentru pace, solidaritate, libertate și doar împreună vom reuși să construim un viitor prosper al Republicii Moldova”, se arată în mesajul transmis de ministrul Educației, Anatolie Topală, cu prilejul Zilei profesionale a Lucrătorului din Învățământ.

„Astăzi, 5 octombrie, sărbătorim cu toții Profesorul – semănător de cunoștințe și adevăr, arhitect al sufletelor și sculptor al caracterelor copiilor noștri.
 
Cu acest prilej, vă mulțumesc pentru dragostea, profesionalismul și devotamentul cu care transmiteți cunoștințele Dumneavoastră, atât de importante și necesare pentru educația și formarea armonioasă a tinerei generații.
 
Mottoul Zilei Internaționale a Profesorului 2022, stabilit de UNESCO, este „Transformarea educației începe cu profesorii”. Acesta subliniază rolul important al cadrelor didactice în crearea peste tot în lume a unor sisteme educaționale complexe și reziliente. În același timp, presupune și asigurarea de condiții decente de muncă pentru profesori, garantarea accesului la oportunitățile de dezvoltare profesională, dar în mod special și recunoașterea rolului social al profesorului de promotor principal al progresului și schimbărilor pozitive în societate.
 
Dragi colegi, Vă mulțumesc că păstrați și transmiteți lumina vie a valorilor general-umane și naționale. Conștientizăm că doar cu Dumneavoastră vom putea educa o societate unită pentru pace, solidaritate, libertate și doar împreună vom reuși să construim un viitor prosper al Republicii Moldova.
 
Rezistența, deschiderea și implicarea de care ați dat dovadă ori de câte ori a fost nevoie să depășim crizele – pandemică, a refugiaților – sunt calități demne de admirația întregii societăți.
 
Vă îndemn să depuneți și în continuare toate eforturile necesare pentru ca performanța, calitatea, creativitatea și meritocrația să constituie temelia sistemului de învățământ din Republica Moldova”, a transmis Anatolie Topală.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău