Ministrul economiei vorbește despre ieftinirea energiei electrice și gazelor naturale

  • 24 Februarie 2016 18:13
Ministrul economiei vorbește despre ieftinirea energiei electrice și gazelor naturale

Prețul de import al energiei electrice și al gazelor naturale, procurate de Republica Moldova ar putea fi reduse semnificativ.

O declarație în acest sens a făcut astăzi  ministrul economiei, Octavian Calmâc. Potrivit acestuia, reprezentanții ministerului și operatorii care activează pe piața moldovenească de energie poartă în prezent negocieri cu toți potențialii parteneri externi care ar putea face livrări de energie electrică și gaze naturale în Republica Moldova, pentru obținerea unui preț cât mai avantajos.

Octavian Calmâc a menționat că mărimea exactă a costurilor va fi făcută publică până la finele săptămânii, existând șanse mari ca Guvernul să obțină reduceri semnificative.

”Ministerul Economiei și operatorii de pe piață suntem în negocieri cu importatorii de energie, inclusiv din Federația Rusă. Am fost și la Moscova unde am discutat și despre cantitatea, dar și prețul gazului rusesc livrat Republicii Moldova.  De asemenea ”Energocom” poartă discuții  cu mai mulți ofertanți de preț. Până la finele săptămânii vom avea propuneri concrete referitor la preț, însă deja avem siguranța că putem beneficia de reduceri semnificative.Am discutat și cu reprezentanții ”Gas Natural Fenosa”. Săptămâna viitoare la Chișinău va veni o delagație a ”Gazprom” cu care vom discuta și stabili costurile”, a declarat Octavian Calmâc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău