La Ministerul Economiei și cel al Mediului au fost numiți miniștri noi

  • 16 Noiembrie 2022 15:18
La Ministerul Economiei și cel al Mediului au fost numiți miniștri noi

Ministrul Economiei Sergiu Gaibu și-a dat astăzi demisia. Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței cabinetului de miniștri, transmite Radio Chișinău.

Acesta va fi înlocuit la conducerea Ministerului de deputatul PAS Dumitru Alaiba, șeful Comisiei economie, buget și finanțe.

„Astăzi și-a dat demisia domnul ministru, Sergiu Gaibu. Îi mulțumim foarte mult pentru lucrul său. A făcut reforme importante, inclusiv în cadrul programelor Organizației de Dezvoltare a Antreprenorialului. Este vorba și despre fondul de garantare a creditelor și cum funcționează el, programe de investiție în eficiența energetică, crearea bazelor pentru fonful FACEM, un fond de investiții cu dobânzi mici pentru antreprenori. Portofoliul Economiei va fi preluat de colegul  nostru din Parlament, șeful, Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba. Dumnealui va avea ca priorități concentrarea pe de reglementare, simplificarea serviciilor pentru antreprenori și activităților antreprenoriale”, a spus Gavrilița

Tot astăzi a fost anunțată și propunerea pentru postul de ministru al Mediului, rămas fără șef la începutul lunii septembrie după demisia Iulianei Cantaragiu.  Ministra Mediului a fost numită Rodica Iordanov, care a exercitat funcția de Secretar de stat în acest minister.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău