Ministrul Economiei și Infrastructurii a avut o întrevedere cu echipa Băncii Mondiale în R.Moldova

  • 15 Iulie 2019 13:55
Ministrul Economiei și Infrastructurii a avut o întrevedere cu echipa Băncii Mondiale în R.Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu echipa Băncii Mondiale în Rep. Moldova, în frunte cu Directorul de țară, Satu Kähkönen. Au fost discutate subiecte legate de reformarea mediului de afaceri, modificarea și completarea legii insolvabilității, controlul prețurilor, guvernanța corporativă și privatizare, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Vadim Brânzan a menționat importanța asistenței financiare și a expertizei oferite de partenerii externi de dezvoltare, exprimând interesul pentru continuarea cooperării cu Banca Mondială, în scopul îmbunătățirii sectorului economic prin demonopolizarea economiei și deoffshorizare.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a menționat despre managementul defectuos al conducerii trecute și metodele de eliminare a lacunelor în ceea ce privește privatizarea bunurilor, precum și măsurile care pot fi implementate pentru transparentizarea și eficientizarea acestui proces.

Echipa Băncii Mondiale și-a exprimat disponibilitatea de a susține procesul de reformare pentru asigurarea creșterii economice și îmbunătățirea nivelului de trai al populației, se mai arată în comunicatul Ministerului Economiei.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău