Ministrul Economiei: Avem statistici pozitive privind relansarea economiei

  • 09 Decembrie 2016 09:03
Ministrul Economiei: Avem statistici pozitive privind relansarea economiei

Ministrul Economiei, Octavian Calmâc, susține că în a doua jumătate a anului 2016 a fost înregistrată o ușoară creștere a economiei. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

„Trendurile sunt pozitive. Statisticile arată că avem o creștere cu zece la sută a întreprinderilor cu capital străin. Printre fondatorii acestor firme sunt și cetățeni de ai noștri, dar sunt și investitori străini. Este vorba de bani aduși din afara țării și investiți în economia noastră”, a spus Calmâc.

Ministrul Economiei a mai declarat că în a doua jumătate a anului 2016 se atestă și o ușoară creștere a exporturilor. „Sub aspect cantitativ, exporturile au crescut. Statisticile în ansamblu sunt negative, deoarece volumul exporturilor se măsoară în bani, iar prețul mărfurilor exportate a scăzut din cauza scăderii prețurilor la produsele petroliere. În a doua jumătate a anului 2016 noi am reușit să creștem exporturile atât pe piața de Est, cât și pe cea de Vest, iar această tendință va fi menținută și în 2017”, a dat asigurări Calmâc.

Ministrul Economiei a mai comunicat că există o ameliorare în dialogul privind deblocarea exporturilor produselor moldovenești pe piața din Federația Rusă, respectiv, există premize ca anul viitor producătorii moldoveni să poată exporta în Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău