Ministrul Economiei a discutat cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România. Dan Nuțiu: Suntem gata să punem umărul să oferim soluții

  • 19 Octombrie 2021 12:05
Ministrul Economiei a discutat cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România. Dan Nuțiu: Suntem gata să punem umărul să oferim soluții

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu reprezentanții Asociației Investitorilor din România în R. Moldova (AIR). Participanții au discutat despre cadrul normativ din domeniul businessului, dar și despre mecanismele de aliniere la standardele europene în anumite domenii, cum ar fi legea contabilității sau a auditului.

Ministrul a mulțumit reprezentanților AIR pentru propunerile și recomandările formulate astfel încât investitorii străini să poată activa în condiții clare și echitabile.

La rândul său, Dan Nuțiu, președintele AIR a apreciat receptivitatea și deschiderea autorităților. ”Suntem gata să punem umărul să oferim soluții. România rămâne mereu un prieten și un partener de încredere pentru Republica Moldova”.

 

Din AIR fac parte 30 membri cu investiții de circa 120 milioane euro și o cifră de afaceri de 400 milioane euro în Republica Moldova. Membrii AIR reprezintă companii ce sunt specializate pe diverse ramuri de activitate: farmaceutic, juridic, asigurări, comerț, IT, construcții, transport, distribuție, consultanță, industria vinicolă, etc.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău