Ministrul Economiei a discutat cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova

  • 19 Octombrie 2021 10:08
Ministrul Economiei a discutat cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, s-a întâlnit cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, E. S. Steven Fisher.

Oficialii au discutat despre realitățile economice din Republica Moldova. Ministrul Gaibu a prezentat prioritățile ministerului și reformele ce urmează a fi implementate pentru a îmbunătăți mediul de afaceri din țara noastră. Un alt subiect important a fost acordurile bilaterale dintre părți și programele implementate în țara noastră cu susținerea britanică, se arată în comunicat.

Ministrul Gaibu a mulțumit statului britanic pentru suportul oferit. Excelența Sa a apreciat obiectivele setate de noul Guvern și a exprimat disponibilitatea de a oferi expertiza necesară pentru eficientizarea reformelor asumate de guvernare.

Până în prezent, între Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au fost semnate 15 acorduri. În țara noastră își desfășoară activitatea 224 întreprinderi cu capital originar din Marea Britanie, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 507,891 mil. lei. După volumul capitalului investit, Marea Britanie se află pe locul 11 printre principalii investitori ai Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău