Ministrul Economiei a avut o întrevedere cu Șeful Oficiului Reprezentanței Permanente a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în R. Moldova

  • 25 August 2021 16:50
Ministrul Economiei a avut o întrevedere cu Șeful Oficiului Reprezentanței Permanente a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în R. Moldova

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, s-a întâlnit astăzi cu Șeful Oficiului Reprezentanței Permanente a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova, Angela Sax. În cadrul discuției, oficialii au abordat subiecte ce țin de susținerea întreprinderilor micro, mici și mijlocii, atragerea investițiilor străine și realizarea reformelor orientate spre asigurarea dezvoltării economice.

 
De asemenea, părțile s-au referit la necesitatea revizuirii instrumentelor financiare pentru un acces mai facilitar la finanțare a IMM-urilor, dar și la elaborarea de către BERD a unei noi strategii de țară pentru Republica Moldova, care va ghida investițiile și activitatea politică a sectorului bancar în țară în următorii cinci ani, se menționează în comunicat.
 
Sergiu Gaibu a apreciat înalt cooperarea eficientă cu BERD și a mulțumit pentru suportul acordat în realizarea proiectelor guvernamentale și susținerea mediului de afaceri din Republica Moldova. De asemenea, ministrul a informat misiunea BERD despre prioritățile Ministerului Economiei care urmează a fi realizate pe parcursul anului curent, în contextul implementării planului de acțiuni al Guvernului pentru 2021-2022.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău