Ministrul Economiei a avut o întrevedere cu șeful misiunii USAID, Scott Hocklander

  • 14 Decembrie 2022 12:12
Ministrul Economiei a avut o întrevedere cu șeful misiunii USAID, Scott Hocklander

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a avut o întrevedere cu șeful misiunii USAID, Scott Hocklander. Oficialii au discutat despre programele desfășurate de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și prioritățile pentru următorii ani, anunță Serviciul de presă al ministerului de resort.

Ministrul Alaiba a prezentat obiectivele importante pentru următoarea perioadă și acțiunile care deja au fost demarate, pentru atragerea investițiilor și susținerea mediului de afaceri. Șeful misiunii USAID a apreciat activitățile trasate de către minister și a reiterat intenția de a continua proiectele  în derulare, pentru a susține activitatea Guvernului.

Oficiialii au discutat despre programele de susținere a businessului, în mod particular a întreprinderilor mici și mijlocii, dar și despre reglementările în codul muncii și cel fiscal, pentru a eficientiza activitatea antreprenorilor.

Din 1992, Statele Unite au oferit peste 1, 7 miliarde USD, asistență Republicii Moldova. În prezent, USAID este cel mai mare partener de dezvoltare din SUA în țara noastră. În Republica Moldova, USAID Moldova activează în baza Strategiei de Cooperare pentru Dezvoltarea Țării pentru anii 2020-2025, care prevede două obiective de dezvoltare: democrație participativă consolidată și creștere economică durabilă bazată pe integrarea euro-atlantică.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău