Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni Maria Ligor vizitează Italia după cutremur

  • 28 August 2016 11:04
Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni Maria Ligor vizitează Italia după cutremur

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, se va deplasa duminică în Italia, unde și-au pierdut viața și 11 cetățeni români.

Demnitarul va participa duminică, în localitatea Rieti, la ceremonia religioasă pentru victimele seismului, oficiată de Preasfințitul Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Pe parcursul zilei, ministrul delegat Maria Ligor, alaturi de reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale României în Italia, se va afla în zonele afectate de seism, unde va vizita cetățenii români spitalizați, se va întâlni cu românii din regiune și va participa la discuții cu autoritățile locale.

Centrul Italiei a fost afectată miercuri de un puternic seism, în urma căruia și-au pierdut viața peste 290 de persoane. Printre victime se numără, la momentul actual, 11 cetățeni români, în timp ce alți 14 sunt declarați dispăruți. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul echipelor consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a MAE, Ambasadei României la Roma și Consulatului General al României la Bologna, acționează în mod coordonat și întreprinde toate demersurile necesare pentru a verifica și confirma, pe toate canalele disponibile, situația persoanelor de cetățenie română declarate dispărute. Verificările se derulează în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău