Ministrul de interne francez interzice manifestațiile la Paris legate de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu

  • 13 Mai 2021 19:20
Ministrul de interne francez interzice manifestațiile la Paris legate de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu

Ministrul de interne francez Gerald Darmanin a interzis joi organizarea la Paris a unor manifestații legate de escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu, relatează dpa.

Într-o postare pe Twitter, el a explicat că manifestații similare organizate în 2014 au dus la perturbări grave ale ordinii publice.

Cu șapte ani în urmă, Parisul a fost scena unor manifestații în masă împotriva ofensivei militare a armatei israeliene în Fâșia Gaza. Unele dintre aceste acțiuni au degenerat în violențe, cu acte de vandalism împotriva unei sinagogi și a mai multor magazine evreiești.

Darmanin a indicat că i-a dat dispoziție prefectului poliției din Paris să interzică manifestațiile legate de situația din Orientul Mijlociu sâmbătă, dar nu a oferit informații suplimentare. Ca reprezentant al statului în regiune, prefectul trebuie să fie deosebit de vigilent, a spus el.

Interdicția ministrului francez intervine în timp ce spirala violenței se intensifică în Orientul Mijlociu: militanți palestinieni continuă atacurile cu rachete asupra Israelului, iar acesta răspunde prin raiduri aeriene intense.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău