Ministrul de interne din Afganistan anunță că va avea loc un transfer pașnic al puterii către un guvern de tranziție

  • 15 August 2021 13:41
Ministrul de interne din Afganistan anunță că va avea loc un transfer pașnic al puterii către un guvern de tranziție

Un 'transfer pașnic al puterii' către un guvern de tranziție va avea loc în Afganistan, unde talibanii sunt aproape de a prelua controlul total asupra țării, a anunțat duminică ministrul de interne afgan, Abdul Sattar Mirzakwal, potrivit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

''Afganii nu trebuie să se îngrijoreze (...) Nu va exista un atac asupra orașului (Kabul). Și va fi un transfer pașnic al puterii către un guvern de tranziție'', a declarat Mirzakwal într-un mesaj video.

Anterior, talibanii au afirmat că au primit ordinul de a rămâne la porțile orașului Kabul și de a nu intra în capitala afgană. Ei spuseseră că deocamdată nu au luat o decizie cu privire la capturarea militară a capitalei afgane, după ce în ultimele zece zile ei au preluat controlul asupra majorității capitalelor de provincii din Afganistan.

Pe de altă parte, zeci de soldați afgani s-au refugiat în Uzbekistanul vecin de teama ofensivei talibanilor în Afganistan. Trupele uzbece aflate la frontiera dintre cele două țări au arestat 84 de soldați afgani și au fost inițiate discuții cu autoritățile afgane pentru a organiza revenirea militarilor în țara lor, a indicat Ministerul de Externe uzbec. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău