Ministrul de Interne, Ana Revenco, a discutat cu omologul său din România, Lucian Nicolae Bode. Principalele subiecte abordate

  • 13 August 2021 09:43
Ministrul de Interne, Ana Revenco, a discutat cu omologul său din România, Lucian Nicolae Bode. Principalele subiecte abordate

O primă convorbire a avut loc între miniștrii Afacerilor Interne de pe cele două maluri ale Prutului. În cadrul acestei discuții telefonice, ministrul MAI, Ana Revenco a fost felicitată pentru preluarea mandatului de omologul său din România, Lucian Nicolae Bode. Ana Revenco a mulțumit pentru cuvinte și și-a manifestat deschiderea pentru o colaborare pe cât mai multe proiecte concrete, pe aprofundarea parteneriatului existent, dar și pentru noi programe transfrontaliere, în beneficiul cetățenilor, se arată într-un comunicat al MAI.

Ministrul Ana Revenco a susținut consolidarea relațiilor bilaterale pentru a răspunde provocărilor atât regionale, cât și internaționale. În acest sens, a fost reafirmat imperativul securizării frontierei și reluarea patrulării mixte la frontiera moldo-română, organizarea activităților echipelor comune de investigații pe cazuri de contrabandă și criminalitate transfrontalieră, importanța numirii atașatului de afaceri interne al României, fiind agreată necesitatea organizării reuniunii sectoriale a echipelor MAI din Republica Moldova și România.  

Oficialii au abordat și aspecte privind provocările globale cauzate de schimbările climaterice, în acest sens ministrul Ana Revenco l-a informat pe Lucian Nicolae Bode despre detașarea salvatorilor moldoveni în misiunea de stingere a incendiilor de pădure în Republica Elenă, subliniind că participarea la sprijinirea colegilor din UE se datorează inclusiv cooperării și schimbului continuu de experiență cu partea română.  

Interlocutorii au lansat invitații reciproce de a efectua vizite de lucru la București și Chișinău, iar în final ministrul român de interne a invitat-o pe Ana Revenco să participe la conferința de deschidere a proiectului „Cooperarea transfrontalieră România-Republica Moldova – o zonă mai sigură prin îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), creșterea nivelului de pregătire și menținere a capacității personalului de intervenție în situații de urgență – SMURD 2”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău