Ministrul de Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere cu directorul general al OIM, António Vitorino

  • 03 Decembrie 2021 15:12
Ministrul de Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere cu directorul general al OIM, António Vitorino

Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a efectuat, în perioada 30 noiembrie - 3 noiembrie, o vizită de lucru la Geneva, unde a participat la cea de-a 112-a sesiune a Consiliului Organizației Internaționale pentru Migrație.

Totodată, Ana Revenco a avut discuții bilaterale cu António Vitorino, Directorul General al Organizației Internaționale pentru Migrațiune și cu Ugochi Florence Daniels, Directorul General Adjunct al OIM, fiind subliniată importanța parteneriatului existent. 

De asemenea, a fost abordat subiectul privind elaborarea noului document de politici în domeniul migrației și azilului reieșind din nevoile provocărilor existente regionale și internaționale – un document comprehensiv, care va sprijini inclusiv dezvoltarea Biroului pentru Migrație și Azil. 


Astfel, a fost agreată continuarea parteneriatului pe aspecte ce țin de diasporă, în special pe filiera suportului pentru afaceri și menținerea conexiunii sociale și economice a diasporei. 


În cadrul întrevederii, a fost discutat interesul participării Republicii Moldova la Rețeaua ONU pentru migrație a OIM și combaterea traficului de persoane.


Oficialii OIM au reiterat angajamentul de a susține și dezvolta în continuare parteneriatul bilateral, reiterând importanța împărtășirii experienței Republicii Moldova și altor state. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău