Ministrul de Externe ucrainean, la București: Nicio școală românească nu va fi închisă în Ucraina

  • 13 Octombrie 2017 16:12
Ministrul de Externe ucrainean, la București: Nicio școală românească nu va fi închisă în Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, a explicat dispozițiile legii educației parlamentarilor români și a promis că nicio școală românească nu va fi inchisa in Ucraina.

Vineri, 13 octombrie, ministrul de externe se află într-o vizită la București, a declarat secretarul de presă al Ministerului de Externe, Marian Beța, pe Twitter, scrie paginaderusia.ro.

„Pavel Klimkin a explicat în detaliu prevederile legii educației. Este important modul în care va fi implementata. Vom coopera mai mult cu comunitatea românilor”, a scris ea.

Potrivit purtatorului de cuvânt, Klimkin a promis că nicio școală românească din Ucraina nu va fi închisă. Ministrul a subliniat încă o dată că legea educației va extinde oportunitățile pentru minoritățile naționale.

Potrivit purtătorului de cuvânt, parlamentarii români s-au pronunțat în favoarea unui dialog constructiv în discutarea legii educației.

Anterior, pe 12 octombrie, șeful Ministerului Afacerilor Externe a fost la Budapeste pentru a discuta despre acelasi act normativ cu parlamentari si olitcienii maghiari.
În urma întrevederilor sustinute, Ungaria a continuat să insiste asupra necesitatii modificării legii, deoarece, în opinia Budapestei, aceasta încalcă drepturile etnicilor maghiari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău