Ministrul de Externe, Oleg Țulea, a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba. Despre ce au discutat oficialii

  • 04 August 2020 12:45
Ministrul de Externe, Oleg Țulea, a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba. Despre ce au discutat oficialii

Relațiile comercial-economice dintre Rep. Moldova și Ucraina trebuie să fie intensificate, a declarat astăzi. 4 august, la Kiev, ministrul de Externe Oleg Țulea, la o întrevedere cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba.

Cei doi diplomați au convenit ca la Chișinău să aibă loc următoarea ședință a Comisiei interguvernamentale de colaborare comercial-economică.
Parteneriatul cu Uniunea Europeană a fost un alt subiect de discuție. Șefii diplomațiilor de la Chișinău și Kiev au vorbit despre stadiul actual al relației celor două țări cu partenerii europeni, experiența în procesul de implementare a reformelor. Potrivit ministrului de Externe de la Chișinău, vectorul european de dezvoltare rămâne o bază solidă a relației bilaterale.

De asemenea, cei doi miniștri au discutat despre securitatea în regiune, în contextul situației din estul Ucrainei și a conflictului din regiunea separatistă transnistreană.
Diplomații au stabilit că grupurile de lucru de la Chișinău și Kiev, experții de pe toate palierele din cadrul ministerelor, își vor relua activitatea în circumstanțele pandemiei de coronavirus.

Ministrul Oleg Țulea l-a invitat pe omologul său ucrainean Dmytro Kuleba să întreprindă o vizită în Republica Moldova, invitație care a fost acceptată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău