Ministrul de Externe Nicu Popescu: Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va veni cu o Opinie prin care va recomanda statelor membre să întreprindă următorii pași în relația cu R. Moldova

  • 08 Iunie 2022 17:45
Ministrul de Externe Nicu Popescu: Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va veni cu o Opinie prin care va recomanda statelor membre să întreprindă următorii pași în relația cu R. Moldova

Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va veni cu o Opinie prin care va recomanda statelor membre să întreprindă următorii pași în relația cu Republica Moldova, după ce Chișinăul a trimis chestionarul pentru UE, a anunțat ministrul de Externe Nicu Popescu, care se află într-o vizită la Bruxelles.

El a comunicat că obiectivul acestei vizite la Bruxelles este promovarea perspectivei europene a R. Moldova.

Șeful diplomației a scris într-un mesaj că acum este un moment foarte important pentru a face tot posibilul să influențăm poziția statelor membre, a Comisiei Europene pentru ca în următoarele săptămâni Republica Moldova să avanseze în direcția aderării la UE.

„Speranța noastră este să obținem o perspectivă clară de aderare la UE și să avansăm treptat spre statutul de candidat la aderare”, a transmis ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Nici Popescu a subliniat că în aceste zile și săptămâni, trecem printr-o fază foarte importantă pentru aspirațiile noastre europene și că a folosit prilejul acestei vizite la Bruxelles pentru a convinge cât mai mulți interlocutori că Republica Moldova este un stat european care merită să se regăsească în interiorul Uniunii Europene, cu ajutorul instituțiilor europene.

Un alt obiectiv al vizitei, anunțat de oficial, ține de diversificarea exporturilor agricole, în contextul în care agricultorii au fost foarte afectați de acest război, de blocarea căilor de transport. În acest context, vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere, inclusiv cu comisarul european pentru agricultură, cu care a discutat mărirea cotelor la exportul de fructe și legume în Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău