Ministrul de Externe Nicu Popescu, la un an de mandat: „S-a muncit enorm pentru a plasa Republica Moldova pe făgașul ireversibil al aderării la UE”

  • 08 August 2022 17:44
Ministrul de Externe Nicu Popescu, la un an de mandat: „S-a muncit enorm pentru a plasa Republica Moldova pe făgașul ireversibil al aderării la UE”

„S-a muncit enorm pentru a plasa Republica Moldova pe acest făgaș ferm, ireversibil, de aderare la Uniunea Europeană. Știm cu toții că, de peste două decenii, Republica Moldova a avut aspirații europene, iar în ultimele luni aceste aspirații au fost recunoscute de Uniunea Europeană.

Șeful diplomației de la Chișinău a afirmat că s-a lucrat pe dosare concrete, care ar aduce și deja aduc beneficii concrete pentru cetățeni, inclusiv în domeniul liberalizării transporturilor, a exporturilor, liberalizarea roaming-ului cu România, consolidarea cooperării pe domeniul de apărare și securitate.

„Cu Ministerul Finanțelor am lucrat la deblocarea asistenței externe”, a menționat ministrul.

De asemenea. potrivit lui Nicu Popescu, un alt obiectiv cheie pentru politica externă ține și de interacțiunea cu cetățenii de peste hotare.

„În ultimul an am reușit să semnăm nouă acorduri cu Grecia și Spania în domeniul protecției sociale, cu Lituania în domeniul preschimbării permiselor, am obținut și simplificarea procedurii permiselor de conducere cu Germania și am semnat și acorduri de recunoaștere a actelor de studii cu România și Italia”, a spus Nicu Popescu.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău