Ministrul de Externe Mihai Popșoi va participa la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la Munchen

  • 15 Februarie 09:28
Ministrul de Externe Mihai Popșoi va participa la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la Munchen

În perioada 16-18 februarie 2024, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi va participa la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la München. Inițiată în 1963, conferința este un eveniment anual de nivel înalt și unul dintre cele mai importante forumuri pentru dezbateri și schimburi de opinii pe teme de actualitate și politici de securitate internațională, precizează un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe.

Agenda ediției din acest an va include discuții pe marginea rolului Europei în securitate și apărare, consecințele războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, noi viziuni asupra ordinii globale, implicațiile schimbărilor climatice în materie de securitate și altele. Evenimentul va reuni peste 50 de șefi de stat și de guvern și mai mult de 100 de miniștri din întreaga lume.

În marja conferinței, vicepremierul Popșoi va avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologi, parlamentari și șefi de organizații internaționale.

Discuțiile vor viza aspecte de actualitate ale agendei internaționale, inclusiv vulnerabilitățile generate de contextul global actual, oportunitățile de fortificare a colaborării bilaterale, precum și parcursul european al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău