Ministrul de externe Kuleba cere Germaniei accelerarea livrărilor de muniție și antrenarea piloților ucraineni

  • 12 Martie 2023 11:30
Ministrul de externe Kuleba cere Germaniei accelerarea livrărilor de muniție și antrenarea piloților ucraineni

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a cerut Germaniei, într-un interviu publicat duminică, să accelereze livrările de muniție și să înceapă antrenarea piloților ucraineni pe avioanele de luptă occidentale, informează Agerpres.

Dmitro Kuleba a declarat pentru ziarul Bild am Sonntag că deficitul de muniții este problema "numărul unu" în încercarea Ucrainei de a respinge invazia Rusiei. El a adăugat că producătorii germani de arme i-au spus la Conferința de securitate de la Munchen luna trecută că sunt gata să livreze, dar așteaptă ca guvernul să semneze contractele."Deci problema este la guvern", a spus Kuleba.

Ministrul ucrainean de externe a precizat că nu se așteapă ca aliații occidentali să livreze prea curând Ucrainei avioanele de luptă pe care le-a cerut, dar consideră că piloții ucraineni ar trebui oricum antrenați, astfel încât să fie pregătiți odată ce decizia va fi luată. Dacă Germania ar antrena piloți ucraineni, acesta ar fi un "mesaj clar al angajamentului său politic", a spus el.

Kuleba a mai declarat că Ucraina va continua să apere orașul Bahmut, ținta atacurilor rusești din ultimele șase luni."Dacă ne-am retrage din Bahmut, ce s-ar schimba? Rusia ar lua Bahmut și apoi ar continua ofensiva împotriva Ceasiv Iar, astfel încât fiecare oraș dincolo de Bahmut ar putea avea aceeași soartă".

Întrebat cât timp ar putea susține apărarea Bahmutului forțele ucrainene, șeful diplomației ucrainene a refuzat să dea un răspuns precis. El a comparat forțele ucrainene cu oamenii care își apără casa împotriva unui intrus care încearcă să îi omoare și să le ia tot ce au.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău