Ministru iranian de externe ironizează declarațiile lui Trump despre Arabia Saudită în legătură cu cazul Khashoggi

  • 21 Noiembrie 2018 10:59
Ministru iranian de externe ironizează declarațiile lui Trump despre Arabia Saudită în legătură cu cazul Khashoggi

Ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, a ridiculizat miercuri declarația președintelui Donald Trump care a reafirmat alianța 'de neclintit' a Statelor Unite cu Arabia Saudită, în ciuda uciderii jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi, relatează AFP, preluat de Agerpres.

'În mod bizar, Trump folosește primul paragraf al declarației sale rușinoase privind atrocitățile saudite pentru a acuza Iranul de toate relele pe care și le poate imagina', a scris Zarif pe contul său de Twitter.

Declarația de marți a președintelui american privind Arabia Saudită a început, într-adevăr, cu o serie de plângeri la adresa Iranului, folosite pentru a-și justifica sprijinul de neclintit pentru Riad, în ciuda uciderii lui Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul și a întrebărilor privind o eventuală implicare a prințului moștenitor saudit Mohammad bin Salman.

Iranul, criticat cu regularitate de SUA, este marele rival al Arabiei Saudite în Orientul Mijlociu.

'Poate că tot noi suntem vinovați și de incendiile din California pentru că nu am ajutat la greblarea pădurilor', a ironizat șeful diplomației iraniene.

El a făcut referire la alte afirmații ale lui Donald Trump, despre incendiile devastatoare din California, care au fost ironizate pe rețelele de socializare.

Președintele american a afirmat astfel că omologul său finlandez i-ar fi spus că finlandezii 'petrec mult timp cu curățarea și cu alte lucruri (în pădure), așa că nu au problema' incendiilor. Șeful statului finlandez, Sauli Niinistö, a subliniat totuși că nu a vorbit despre greblarea pădurilor cu Trump.

Conform mai multor media americane, printre care și cotidianul Washington Post, al cărui colaborator era jurnalistul saudit, agenția americană de informații CIA nu are dubii privind responsabilitatea prințului moștenitor.

'Se poate foarte bine ca prințul moștenitor să fi avut cunoștință de acest eveniment tragic - poate că da, poate că nu!', a spus Trump marți, adăugând că 'SUA intenționează să rămână un partener de neclintit al Arabiei Saudite'.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău