Ministrul de externe, în discuții cu noua ambasadoare a Germaniei

  • 29 Septembrie 2022 14:15
Ministrul de externe, în discuții cu noua ambasadoare a Germaniei

Vicepremierul Nicu Popescu, ministrul afacerilor externe și integrării europene, s-a întâlnit cu ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Uebber, care și-a început recent misiunea diplomatică în Republica Moldova. Oficialii au discutat despre situația de securitate în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei, impactul socio-economic asupra Republicii Moldova și criza energetică, transmite IPN.

„De asemenea, ne-am referit la subiectele bilaterale, multilaterale și organizarea următoarei ediții a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova. Suportul Germaniei este pe deplin resimțit în parcursul nostru de aderare la UE”, a declarat Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al MAEIE.

Vicepremierul a asigurat diplomatul german de toată susținerea Ministerului de Externe în fortificarea în continuare a bunelor relații moldo-germane.

Margret Uebber este noua ambasadoare a Germaniei la Chișinău începând cu mijlocul lunii septembrie. La început de mandat ea menționa că Germania și Republica Moldova sunt conectate într-o varietate de moduri în domeniile politică, economie și societate civilă. Potrivit ei, exemple în acest sens sunt comerțul bilateral de 700 de milioane de euro anul trecut, dar mai întâi de toate multiplele contacte interpersonale prin intermediul programelor de schimb sau de înfrățire a orașelor.

Noua ambasadoare este succesoare a Angelei Ganninger.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău