Ministrul de externe german, într-o vizită în SUA, pentru salvarea acordului de dezarmare nucleară semnat de SUA și Rusia

  • 23 Ianuarie 2019 12:49
Ministrul de externe german, într-o vizită în SUA, pentru salvarea acordului de dezarmare nucleară semnat de SUA și Rusia

Ministrul de externe german Heiko Maas urmează să înceapă astăzi, 23 ianuarie, o vizită de trei zile în Statele Unite având drept principal scop salvarea Tratatului privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), acord de dezarmare nucleară semnat de SUA și Rusia la sfârșitul Războiului Rece, relatează dpa.

SUA și NATO acuză Rusia de încălcarea acestui tratat prin dezvoltarea noii sale rachete de croazieră Novator 9M729, dar Moscova respinge acuzațiile. Washingtonul a dat Rusiei un ultimatum de 60 de zile pentru a se conforma prevederilor pactului, prin distrugerea noii rachete, avertizând că în caz contrar nu se va mai considera parte a acestui acord începând din data de 2 februarie.

Șeful diplomației germane i-a cerut săptămâna trecută la Moscova omologului său rus Serghei Lavrov să salveze acordul și intenționează să facă același lucru și cu secretarul de stat american Mike Pompeo.

Germania își asumă un rol cu o mai mare responsabilitate la nivel internațional în condițiile în care deține, de la 1 ianuarie, un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU timp de doi ani, transmite Agerpres.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău