Ministrul de externe german a sosit la Kiev

  • 10 Septembrie 2022 11:43
Ministrul de externe german a sosit la Kiev

Ministrul de externe german Annalena Baerbock a sosit la Kiev, aceasta fiind a doua vizită în Ucraina de la declanșarea invaziei ruse în această țară, la 24 februarie, transmite AGERPRES.

Prezența șefei diplomației germane în această țară are ca scop să arate că "vom continua să fim alături de Ucraina atât timp cât este nevoie - cu livrarea de arme, dar și de ajutor umanitar și financiar", a declarat sâmbătă Annalena Baerbock, citată într-un comunicat al MAE german.

În afara asistenței financiare și militare, Germania intenționează să ajute Kievul să realizeze operațiuni de deminare și "să facă lumină asupra crimelor de război comise, îndeosebi prin trimiterea de experți, între care și un procuror", se mai menționează în comunicatul citat de AFP.

"Pentru mine, este clar că (președintele rus Vladimir) Putin contează pe faptul că suferința Ucrainei ne va obosi", avertizează Baerbock.

Dar Germania, dă ea asigurări, va rămâne alături de ucraineni care "se luptă cu agresiunea rusă, nu doar pentru a-și apăra dreptul uman la pace și libertate, ci și pentru a apăra ordinea păcii noastre europene". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău