Ministrul de Externe: Există un număr enorm de solicitări pentru repatriere. Am identificat țările din care vor fi operate noile curse charter către R.Moldova

  • 01 Aprilie 2020 13:49
Ministrul de Externe: Există un număr enorm de solicitări pentru repatriere. Am identificat țările din care vor fi operate noile curse charter către R.Moldova

4000 de cetățeni au fost repatriați în ultimele două săptămâni în R. Moldova, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Cei mai mulți au revenit din Franța, Rusia și Marea Britanie. Autoritățile de la Chișinău spun că vor asigura și în următoarele săptămâni curse pentru a-i aduce acasă pe cetățenii blocați din cauza pandemiei de COVID-19.

Cetățenii care se vor fi repatriați în mod prioritar în R. Moldova sunt studenții, persoanele care au o necesitate stringentă de a reveni acasă, persoanele aflate la tratament medical și cele care nu mai au mijloace financiare să rămână în țările în care se află. Pentru a se întoarce acasă, cetățenii R. Moldova aflați în dificultate trebuie să contacteze ambasadele și consulatele Republicii Moldova sau să apeleze la Centrul de apel al Ministerului de Externe. Potrivit șefului diplomației, Oleg Țulea, acum există un număr enorm de solicitări pentru repatriere.

Cetățenii care vor să revină în Republica Moldova vor indica în datele transmise către misiunile diplomatice sau către minister, trebuie să indice numele, prenumele, datele de contact, adresa de e-mail, domiciliul/reședința în țara care se află și în R.Moldova. Am identificat țările din care trebuie să fie organizate noile curse charter către R. Moldova. În următoarea perioadă vor fi operate mai multe curse charter orașe precum Paris, Londra, Dublin Madrid, Milano, Roma, Amsterdam, Frankfurt, Varșovia, Moscova, Praga”.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău