Ministrul de Externe din Guvernul Sandu solicită RECHEMAREA Ambasadoarei R. Moldova din SUA: „A ales să facă diplomație de partid și nu diplomație de stat”

  • 14 Iunie 2019 16:48
Ministrul de Externe din Guvernul Sandu solicită RECHEMAREA Ambasadoarei R. Moldova din SUA: „A ales să facă diplomație de partid și nu diplomație de stat”

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Guvernul Sandu, Nicu Popescu, a înaintat Cabinetului de miniștri propunerea privind rechemarea Cristinei Bălan din funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Într-o posatre pe facebook, acesta a menționat că decizia vine după ce  ambasadoarea R. Moldova în SUA, Cristina Balan i-a ignorat ordinul prin care acesta a rechemat-o astăzi la Chișinău, pentru consultări. Totodată, Nicu Popescu a mai scris că toate deciziile și demersurile Cristine Bălan sunt făcute pe cont propriu.

"Am reiterat autorităților americane că din acest moment toate demersurile și luările de poziție ale doamnei Bălan sunt făcute pe cont propriu și nu reflectă sub nici o formă poziția Ministerului Afacerilor Externe și al Integrării Europene din Republica Moldovai”, a scris Nicu Popescu.

Cristina Balan a fost propusă la funcția de ambasadoare a Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii de către democratul Vlad Plahotniuc. Decretul privind numirea în funcție a acesteia a fost semnat de președintele Igor Dodon la 31 mai 2018.

Din aprilie 2017, Cristina Balan a ocupat funcția de vicepreședintă a PDM, responsabilă pentru relații internaționale și diplomație de partid. Ea este economist și deține o diplomă în management din partea Universității Libere Internaționale din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău