Ministrul de Externe de la București: Relația cu Republica Moldova rămâne o prioritate a României

  • 23 Ianuarie 2017 18:05
Ministrul de Externe de la București: Relația cu Republica Moldova rămâne o prioritate a României

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Andrei Galbur și ministrul afacerilor externe al României Teodor Meleșcanu au convenit luni, 23 ianuarie, la București, asupra organizării, în primăvara acestui an, la Bruxelles, a unei reuniuni a Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al MAIE, în cadrul întrevederii avute, cei doi miniștri au reiterat interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a cooperării dintre cele două state în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat că relația cu Republica Moldova rămâne o prioritate de importanță majoră a politicii externe a României și a confirmat voința Bucureștiului de a sprijini în continuare parcursul european și procesele de reformă promovate de Chișinău, în conformitate cu Acordul de Asociere la Uniunea Europeană.

Ministrul Andrei Galbur a reiterat hotărârea fermă a Guvernului de la Chișinău de a realiza în deplină măsură agenda europeană de reforme și de modernizare a societății și a adresat mulțumiri Guvernului României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova inclusiv prin implementarea proiectelor de infrastructură și de sprijinire a populației.

Cei doi miniștri au convenit asupra reluării ședințelor Comisiei mixte interguvernamentale România - Republica Moldova pentru integrare europeană, stabilind ca următoarea reuniune să aibă loc la Chișinău, în prima jumătate a anului 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău