Ministrul de externe Aureliu Ciocoi a discutat în format de videoconferință cu Kelley E. Currie, ambasadoarea cu misiuni speciale din cadrul Departamentului de Stat al SUA

  • 14 Ianuarie 19:58
Ministrul de externe Aureliu Ciocoi a discutat în format de videoconferință cu Kelley E. Currie, ambasadoarea cu misiuni speciale din cadrul Departamentului de Stat al SUA

Perspectivele de consolidare a cooperării moldo-americane în domeniul egalității de gen, abilitării femeilor în plan economic și social, precum și abordarea subiectelor conexe abilitării femeilor în procesul de redresare economică globală post-COVID-19, au figurat pe agenda discuției, desfășurată în format online, a ministrului de externe Aureliu Ciocoi cu Kelley E. Currie, ambasadoarea cu misiuni speciale pe probleme globale ale femeilor din cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii referitor la consolidarea cooperării bilaterale moldo-americane pe dimensiunea abilitării femeilor în plan politic, economic, social, inclusiv în contextul depășirii provocărilor generate de pandemia COVID-19 și redresarea economică.

Ministrul de externe Aureliu Ciocoi a reiterat angajamentul Republicii Moldova în promovarea continuă a obiectivelor conexe egalității de gen și consolidarea eforturilor la nivel național, în colaborare cu partenerii de dezvoltare, în vederea asigurării egalității de gen. 

Prim-ministrul interimar a subliniat interesul pentru dezvoltarea cooperării cu Biroul pentru Probleme Globale ale Femeilor din cadrul Departamentului de Stat al SUA, condus de ambasadoarea Kelley E. Currie, precum și cu Academia Femeilor Antreprenoare, care reprezintă unul din programele Departamentului de Stat al SUA în susținerea inițiativei globale dedicată prosperității femeilor din țările în curs de dezvoltare.

Oficialul moldovean a punctat că țara noastră va examina posibilitatea de a se alătura Apelului la acțiune condus de SUA pentru a promova abilitarea economică a femeilor lansat pe 23 octombrie 2020 în cadrul unui eveniment de nivel înalt alături de un grup de 31 de state membre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
9
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:5,14 m/s
Sat
5
Sun
6
Mon
4
Tue
0
Wed
0

Curs oficial BNM 22 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 0.0966
USD 17.4521 0.0371
RON 4.3476 0.0194
UAH 0.6167 0.0002
RUB 0.2364 -0.0003
Arhivă Radio Chișinău