Ministrul de Externe: Apreciem foarte mult asistența oferită de UE în această perioadă dificilă. Ajutorul este unul sistemic și de durată

  • 22 Aprilie 2020 13:00
Ministrul de Externe: Apreciem foarte mult asistența oferită de UE în această perioadă dificilă. Ajutorul este unul sistemic și de durată

Ministrul Afacerilor Externe, Oleg Țulea, a exprimat mulțumiri tuturor partenerilor externi pentru ajutorul oferit Republicii Moldova în lupta cu COVID-19.

Într-un briefing, șeful diplomației de la Chișinău a enumerat toate statele care ajută R. Moldova și a mulțumit diasporei pentru că s-a implicat în gestionarea crizei. Diplomatul susține că ajutorul partenerilor internaționali este mult apreciat la Chișinău, menționând în acest context asistența oferită de Uniunea Europeană.

Orice suport care vine din afara țării pentru a ajuta sistemul medical, pentru a ajuta la înlăturarea consecințelor pandemiei este extrem de important. Toți cei care susțin R. Moldova, merită gratitudinea noastră. Exprim mulțumire statelor și le numesc în ordine alfabetică: Austria, Cehia, China, Coreea, Elveția, Federația Rusă, Franța, Japonia, Letonia, Polonia, România, SUA, Suedia, Slovacia, Turcia, UE, ONU. Apreciem modul extraordinar în care s-a mobilizat diaspora: au venit cu donații direct către spitalele din R. Moldova. Apreciem foarte mult asistența oferită de UE în această perioadă dificilă. Ajutorul este unul sistemic și de durată, care prevede atât măsuri imediate, cât și program pe termen mediu. Mă refer la cele 87 de milioane de euro. În următoarele zile va ajunge și echipamentul procurat din banii oferiți de UE țărilor din Parteneriatul Estic. Continuăm discuțiile privind obținerea asistenței macro-financiare din partea UE”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău