Ministrul de externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său din Georgia

  • 08 Octombrie 2017 13:03
Ministrul de externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său din Georgia

În contextul participării la Reuniunea Miniștrilor de Externe ai GUAM, care are loc la 8 octombrie 2017, în orașul Tbilisi, Georgia, ministrul afacerilor externe și integrării europene Andrei Galbur a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Georgiei Mikheil Janelidze.

Interlocutorii au trecut în revistă un șir de chestiuni de pe agenda dialogului politic bilateral, fiind exprimată deschiderea ambelor părți pentru intensificarea schimbului de vizite la nivel înalt. La fel, miniștrii au discutat despre necesitatea consolidării cadrului juridic.

De asemenea, miniștrii au subliniat necesitatea conjugării eforturilor în sensul aprofundării cooperării cu UE, ținând cont de alegerea strategică a popoarelor celor două țări.

În particular oficialii au vorbit despre pregătirile pentru summit-ul Parteneriatului Estic din noiembrie curent. Miniștrii au abordat ultimele evoluții în plan regional și internațional și au convenit să continue sprijinul reciproc în cadrul organizațiilor internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău