Ministrul de Externe al Ungariei va întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova

  • 31 Ianuarie 2020 11:31
Ministrul de Externe al Ungariei va întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, va întreprinde pe 4 februarie o vizită de lucru în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în cadrul vizitei, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, și oficialul ungar vor aborda modalitățile de intensificare a relațiilor moldo-ungare în diverse domenii de interes reciproc, colaborarea pe dimensiunea multilaterală, precum și subiecte ce țin de evoluțiile pe plan regional și internațional. Péter Szijjártó va avea, de asemenea, întrevederi cu președintele R. Moldova, Igor Dodon, speakerul Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Ion Chicu și ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi.

În Republica Moldova activează 51 întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumând 68,194 milioane de lei. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 14 printre țările partenere la nivel mondial cu care țara noastră deține relații comerciale, cu o pondere de 1,45% în comerțul total al Republicii Moldova.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Fri
1
Sat
-0
Sun
-3
Mon
-3
Tue
-2
Arhivă Radio Chișinău