Ministrul de externe al Ucrainei, despre o eventuală întâlnire Putin-Zelenski: „Pentru Putin, va fi o discuție dificilă”

  • 29 Septembrie 2021 11:42
Ministrul de externe al Ucrainei, despre o eventuală întâlnire Putin-Zelenski: „Pentru Putin, va fi o discuție dificilă”

Partea ucraineană continuă să lucreze la o posibilă întâlnire bilaterală a președinților Ucrainei și Federației Ruse, Volodimir Zelenski și Vladimir Putin - a anunțat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, subliniind că, dacă o astfel de reuniune va avea loc, liderul de la Kremlin va avea parte de o discuție dificilă, transmite Rador.

Potrivit ministrului, scopul părții ucrainene este ca în Ucraina să fie pace, să nu mai fie uciși militari și civili și să fie eliberate teritoriile din Donbas și Peninsula Crimeea. „Dacă va avea loc o astfel de conversație tête-à-tête, sunt convins că președintele Zelenski va adopta o poziție ofensivă" - a menționat Dmitro Kuleba, adăugând că Volodimir Zelenski nu așteaptă „bunăvoința" lui Putin, ci își impune propria agendă de discuții.

„Ucraina desfășoară o luptă diplomatică activă pentru întoarcerea Donbasului și a Crimeii în condițiile stabilite de partea ucraineană. Lucrăm în mod activ cu partenerii pentru a organiza summitul Formatului Normandia și, în general, pentru a crea condiții care să forțeze Kremlinul să intre în negocieri serioase, pentru a pune capăt agresiunii" - a mai declarat șeful diplomației ucrainene. Potrivit lui Kuleba, discuțiile purtate de Zelensk și cancelarul german, Angela Merkel, la Kiev, pe 22 august, au dat un nou impuls Formatului Normandia.

„Am început o nouă etapă a activității diplomatice active privind pregătirea summitului Formatului Normandia și vrem să organizăm reuniunea respectivă cu participarea Angelei Merkel" - a adăugat Dmitro Kuleba.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău