Ministrul de Externe al României: Președintele R. Moldova se va confrunta cu un guvern ostil și cu un parlament care va încerca să îi creeze probleme

  • 27 Noiembrie 2020 12:06
Ministrul de Externe al României: Președintele R. Moldova se va confrunta cu un guvern ostil și cu un parlament care va încerca să îi creeze probleme

România a salutat foarte călduros rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Bogdan Aurescu, ministrul de Externe de la București, care a menționat că noul președinte se va confrunta cu un guvern ostil și cu un parlament care va încerca să îi creeze probleme.

Potrivit sursei, această victorie clară, decisivă, pe care Maia Sandu a repurta-o la turul doi al alegerilor din 16 noiembrie reprezintă o indicație clară asupra maturității cetățenilor Republicii Moldova, atât a celor din țară, cât și a celor din diasporă, care doresc un viitor democratic, un viitor european pentru Republica Moldova.

Este clar că programul reformator, democratic, în spirit european pe care și-l propune noul președinte al Republicii Moldova trebuie să fie susținut. Din acest punct de vedere, discuția telefonică pe care președintele României a avut-o imediat după anunțarea rezultatelor alegerilor, fiind primul șef de stat care l-a felicitat pe noul președinte ales al Republicii Moldova, a fost definitorie.

România va continua să susțină ferm parcursul european al Republicii Moldova, parcursul democratic, întărirea instituțiilor, creșterea rezilienței acestor instituții pentru a face față provocărilor pe care le are de înfruntat Republica Moldova”, a punctat ministrul de Externe de la București.

Totodată, Bogdan Aurescu a a amintit că președintele României va efectua în perioada următoare, după ce președintele ales se va instala formal ca președinte cu puteri depline, își va prelua mandatul la Chișinău, o vizită în Republica Moldova pentru a vedea, în mod concret, care sunt modalitățile prin care putem să sprijinim.

La rândul meu, eu am susținut, atât la Consiliul Afacerilor Externe din 19 noiembrie, cât și în discuțiile cu consilierul pentru securitate națională al președintelui Statelor Unite, sprijinul pe care trebuie să îl dea atât Uniunea Europeană, cât și Statele Unite noului președinte al Republicii Moldova. După cum spuneați, acesta se va confrunta cu un guvern ostil, cu un parlament care, probabil, va încerca să îi creeze probleme. Aici depinde de strategiile pe care și le propune noul președinte pentru a găsi o formulă guvernamentală care să susțină eforturile de reformă pe care și le propune”, a mai declarat ministrul de Externe de la București într-un interviu pentru RFI România, citat de infoprut.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-10
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Thu
-0
Fri
2
Sat
5
Sun
9
Mon
5

Curs oficial BNM 20 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0309 0.1563
USD 17.3400 0.0375
RON 4.3143 0.0315
UAH 0.6166 0.0034
RUB 0.2350 0.0020
Arhivă Radio Chișinău