Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a avut întrevederi cu unii deputați și lideri ai partidelor de opoziție de la Chișinău

  • 01 Mai 2020 10:22
Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a avut  întrevederi cu unii deputați și lideri ai partidelor de opoziție de la Chișinău

Ministrul Afacerilor Externe al României Bogdan Aurescu a avut ieri, în cadrul vizitei sale la Chișinău, o serie de întrevederi cu reprezentanți ai mediului politic din Republica Moldova. Printre aceștia se numără președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, și președintele Grupului parlamentar Pro-Moldova, Andrian Candu, precum și deputații Iurie Renita, Octavian Tacu și Lilian Carp, scrie TVR MOLDOVA.

Ministrul Bogdan Aurescu a evidențiat, în cadrul acestor discuții, necesitatea continuării în mod susținut, unitar și coordonat a demersurilor care vin în sprijinul avansării parcursului european al țării, de acțiunea tuturor factorilor politici de la Chișinău depinzând viitorul democratic al țării și prosperitatea cetățenilor.

A asigurat că pentru România rămâne de interes strategic sprijinirea orientării pro-europene a Republicii Moldova, respectarea principiilor democratice și ale statului de drept în R. Moldova, și acțiunea în interesul cetățenilor din R. Moldova, în vederea asigurării prosperității și bunăstării acestora – aspecte care trebuie să fie mai presus decât luptele politice.

Amintim că ieri, ministrul Bogdan Aurescu a participat, alături de alți oficiali români, la ceremonia de prezentare a echipei medicale din România de 52 de persoane, din care 41 de medici și asistenți medicali, care va activa, în perioada următoare, în unitățile sistemului sanitar din Republica Moldova implicate în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Cu această ocazie, avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea și a fost primit de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

În cadrul acestor întrevederi, ministrul Bogdan Aurescu a punctat ferm importanța ca autoritățile din R. Moldova să intensifice, în mod consecvent și credibil, reformele necesare apropierii de UE și respectarea, pe deplin, a principiilor democratice și ale statului de drept. A arătat că sprijinul României va fi pe mai departe condiționat de continuarea acestor reforme esențiale pentru R. Moldova.

SURSA:TVR MOLDOVA 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău