Ministrul de Externe al României a discutat cu ambasadorul Germaniei la București despre sprijinul acordat R.Moldova

  • 02 Iunie 14:57
Ministrul de Externe al României a discutat cu ambasadorul Germaniei la București despre sprijinul acordat R.Moldova

Ministrul Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, a avut, marți, o întrevedere cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, cu care a discutat despre viitoarea Președinție germană a Consiliului UE, dar și despre evoluțiile din R.Moldova, informează Agerpres, care citează un comunicat al MAE.

Ministrul român de Externe a salutat prioritățile viitoarei Președinții germane a Consiliului UE, care va debuta la 1 iulie, evidențiind complexitatea agendei europene în perioada următoare și asigurând partea germană de întregul sprijin al României în derularea acestui mandat, "cu obiectivul avansării și consolidării proiectului european".

În cadrul întrevederii a avut loc și un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din Republica Moldova. Ministrul Aurescu a menționat sprijinul substanțial acordat de România cetățenilor din Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de coronavirus și a arătat că Bucureștiul "va continua să sprijine eforturile de avansare a parcursului european al Republicii Moldova, singurul în măsură să răspundă intereselor și așteptărilor legitime ale cetățenilor" acestei țări.

„Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul german au stabilit să continue dialogul și coordonarea între cele două părți cu privire la evoluțiile din Republica Moldova, inclusiv în perspectiva Președinției germane a Consiliului UE, cu obiectivul încurajării reformelor necesare pentru apropierea de UE și respectării depline a valorilor democratice și a statului de drept”, se mai arată în comunicatul MAE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23
Cer acoperit de nori
Umiditate:33 %
Vint:4,6 m/s
Wed
19
Thu
21
Fri
21
Sat
24
Sun
23

Curs oficial BNM 14 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4080 0.0141
USD 17.1276 -0.0436
RON 4.0068 0.0015
UAH 0.6320 -0.0048
RUB 0.2417 0.0002
Arhivă Radio Chișinău