Ministrul de externe al Macedoniei de Nord va efectua o vizită de lucru în R. Moldova

  • 13 Februarie 2023 17:37
Ministrul de externe al Macedoniei de Nord va efectua o vizită de lucru în R. Moldova

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu va găzdui la Chișinău pe ministrul afacerilor externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, care efectuează în perioada 13 – 14 februarie o vizită de lucru în țara noastră în contextul deținerii de către Macedonia de Nord a președinției în exercițiu a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, se arată în comunicatul MAEIE.

Programul vizitei în capitala țării noastre a oficialului nord-macedonean vor mai include întrevederi cu președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu și vicepremierul în exercițiu pentru reintegrare, Oleg Serebrian.

Discuțiile la MAEIE vor fi axate pe provocările de securitate cu care se confruntă Republica Moldova ca urmare a războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei, procesul de reglementare transnistreană dar și rolul OSCE în consolidarea rezilienței țării noastre.

De asemenea, în cadrul programului de la ministerul de externe va fi semnat Acordul de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Macedonia de Nord în domeniul educației, cercetării și inovării de către ministrul interimar al educației și cercetării, Anatolie Topală și oficialul nord-macedonean.

După întrevederea delegațiilor, miniștrii Nicu Popescu și Bujar Osmani vor susține o conferință de presă începând cu ora 10:20. Instituțiile mass-media sunt invitate să participe la eveniment prin asigurarea prezenței jurnaliștilor până la ora 10:00.

Conferința de presă va putea fi urmărită în regim online și pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Pentru mai multe informații despre președinția Macedoniei de Nord la OSCE, invităm să vizitați site-ul web al organizației: https://www.osce.org/chairmanship.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău