Ministrul de Externe al Germaniei: Aderarea Rep. Moldova la blocul comunitar este o necesitate geo-politică. Germania va sprijini Rep. Moldova

  • 09 Aprilie 17:31
Ministrul de Externe al Germaniei: Aderarea Rep. Moldova la blocul comunitar este o necesitate geo-politică. Germania va sprijini Rep. Moldova

Ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, și șefa diplomației germane, Annalena Baerbock au avut o întrevedere astăzi la Berlin. Cei doi oficiali au discutat despre relațiile bilaterale dintre Rep. Moldova și Germania, precum și progresul făcut de Rep. Moldova pe calea aderării la Uniunea Europeană. Locul Rep. Moldova este în Uniunea Europeană, a declarat ministra Afacerilor Externe din Germania, Annalena Baerbock, transmite Radio Chișinău.

Ministrul Afacerilor Externe din Republica Moldova, Mihai Popșoi a mulțumit pentru sprijinul oferit de Germania pentru sprijinul oferit Rep. Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

„Ne dorim ca Republica Moldova să-și legalizeze statutul de țară cu adevărat europeană. Pentru asta depunem eforturi susținute în procesul de reformă, atât în domeniul justiției, combaterii corupției, cât și în promovarea drepturilor omului și implicarea femeilor în politică. Ne dorim să devenim un stat membru al Uniunii Europene, fiindcă acest lucru garantează pacea, liniștea și prosperitatea țării noastre. Fiecare cetățean cunoaște importanța acestei aspirații, indiferent că vorbește limba română sau limba rusă, fie că locuiește la Chișinău, Comrat, Bălți sau la Tiraspol”, a spus Mihai Popșoi.

Locul Rep. Moldova este în Uniunea Europeană, iar aderarea Rep. Moldova la blocul comunitar este necesitatea geo-politică și consecința războiului de agresiune al Rusiei, a declarat șefa diplomației germane, Annalena Baerbock. Germania va sprijini Rep. Moldova în procesul de reformare a justiției, combaterii corupției, promovarea drepturilor omului și implicarea femeilor în politică. Parteneriatul dintre Rep. Moldova și Germania va continua inclusiv prin intermediul Platformei de Parteneriat, a subliniat  ministra Baerbock.

„Vom continua acest parteneriat și pe viitor prin intermediul Platformei de Parteneriat, care, de la o platformă ad-hoc, se va transforma într-un parteneriat pe termen lung. Aceasta va fi esențială pentru a vă sprijini necondiționat parcursul vostru european și în procesul de reforme în Uniunea Europeană”, a declarat Annalena Baerbock.

Cei doi oficiali au Salutat, de asemenea, deschiderea noilor rute aeriene de către Eurowings, de la Chișinău către Köln și Stuttgart în luna mai, precum și reluarea rutei Chișinău-Frankfurt de către Lufthansa. Aceste realizări marchează pași semnificativi în consolidarea conexiunilor culturale și economice dintre Germania și Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău