Ministrul de Externe al Franței, Stéphane Séjourné: „Vom continua să sprijinim Rep. Moldova pentru a stimula economia, infrastructura, vom ajuta să devină un stat european”

  • 17 Septembrie 10:39
Ministrul de Externe al Franței, Stéphane Séjourné: „Vom continua să sprijinim Rep. Moldova pentru a stimula economia, infrastructura, vom ajuta să devină un stat european”

Ministru de Externe al Franței, Stéphane Séjourné a subliniat la deschiderea Conferinței Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova că pe fundalul războiului Rusiei în Ucraina, Uniunea Europeană și Franța, prin intermediul Agenției Franceze de Investiții, va continua să susțină Rep. Moldova pe calea aderării la Uniunea Europeană, în special în consolidarea sectorului energic, transmite Radio Chișinău.

Oficialul a denunțat din nou agresiunea Rusiei în statul vecin, care continuă să facă victime și să distrugeri, subliniind că Platforma a luat naștere pentru a sprijini Rep. Moldova să facă față provocărilor cauzate de război:

„Acest eveniment are o importantă istorică, susținem autoritățile de la Chișinău în contextul geopolitici dificil. Vom continua să sprijinim Rep. Moldova pentru a stimula economia, infrastructura, vom ajuta Moldova să continue pe aceeași cale și să devină un stat european.  Susținerea va fi pe termen lung, vor fi luate măsuri pe domenii prioritare, Agenția Franceză a început dezvoltarea sectorului energetic. În acest sens vor fi alocate circa 25 de milioane de euro pentru asistenta din partea Băncii Mondiala si UE ce va permite Rep. Moldova să dezvolte sistemul energetic, pentru a nu permite șantajul energetic care încă mai poate avea loc”, a spus Stéphane Séjourné.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău