Ministrul de externe al Ciprului de Nord afirmă că racheta care a lovit teritoriul era produsă în Rusia

  • 01 Iulie 2019 13:50
Ministrul de externe al Ciprului de Nord afirmă că racheta care a lovit teritoriul era produsă în Rusia

Ministrul de externe al Ciprului de Nord, aflat sub controlul Turciei, a afirmat că, după părerea lui, obiectul care a lovit teritoriul în timpul nopții era o rachetă de producție rusească.

Kudret Özersay a afirmat că o investigație preliminară sugerează că racheta a fost lansată de Siria, în cadrul eforturilor de a se apăra de un raid aerian, informează BBC, citat de rador.

”Prima evaluare arată că o rachetă de fabricație rusească, parte a sistemului de apărare antiaeriană, care a făcut parte din sistemul de apărare antiaeriană activat astă-noapte împotriva unei lovituri aeriene asupra Siriei, și-a terminat deplasarea și a căzut în țara noastră după ce și-a ratat ținta”, a scris Ozersay pe o rețea socială.

Potrivit un responsabili ciprioți turci, obiectul a căzut într-o nouă muntoasă la nord de Nicosia, dar nu s-a înregistrat niciun rănit.

Explozia a avut loc în jurul orei 01.00, în zona Tashkent, cunoscută și ca Vouno, la circa 20 km nord-est de Nicosia.

În urma impactului, care s-a auzit la kilometri depărtare, s-a declanșat un incediu, iar autoritățile au evacuat mai multe locuințe. Avioane israeliene au vizat în cursul nopții poziții militare siriene în Homs și la periferiile Damascului, într-un atac în care au fost uciși cel puțin patru civili, iar 21 au fost răniți. 

sursa foto: reuters, BBC

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău