Ministrul de Externe al Letoniei: „UE ar trebui să desemneze Rusia drept stat sponsor al terorismului”

  • 31 Iulie 2022 17:02
Ministrul de Externe al Letoniei: „UE ar trebui să desemneze Rusia drept stat sponsor al terorismului”

Edgars Rinkēvičs, ministrul de externe leton, a declarat într-un interviu pentru publicația Politico că „Uniunea Europeană ar trebui să desemneze Rusia drept stat sponsor al terorismului”.

Reacția oficialului leton vine după ce un atac care a ucis zeci de prizonieri de război ucraineni vineri, 29 iulie, a reînnoit apelurile de a izola Moscova de pe scena internațională, scrie ZdG.

„Vedem toată brutalitatea forțelor ruse, care de fapt seamănă mult cu ISIS, pe care l-am numit întotdeauna o organizație teroristă”, a declarat Rinkēvičs într-un interviu telefonic de duminică.

Comentariile lui Rinkēvičs vin după ce monopolul rusesc de gaze Gazprom a declarat sâmbătă că oprește livrările către Letonia pentru o presupusă încălcare a termenilor contractului. „Astăzi, Gazprom a oprit furnizarea de gaze către Letonia în cadrul ordinului din iulie din cauza încălcării… condițiilor”, a spus compania într-o postare Telegram, fără a oferi detalii suplimentare.

Armata ucraineană a acuzat Rusia că a bombardat în mod deliberat o închisoare care conținea prizonieri ucraineni din regiunea Donețk de est, în timp ce Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a lovit închisoarea. Duminică, Rusia a declarat că a invitat oficial ONU și Comitetul Internațional al Crucii Roșii să investigheze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău