Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei

  • 22 Septembrie 2021 11:48
Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, vicepremierul Nicu Popescu, a avut la New York o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić, potrivit unui comunicat de presă al diplomației de la Chișinău.

Nicu Popescu a apreciat, în special, implementarea Planului de acțiuni pentru anii 2021 – 2024, sprijinul constant al organizației în procesul de susținere a reformelor democratice și implementarea standardelor europene privind democrația, statutul de drept și respectarea drepturilor omului în Republica Moldova.

Totodată, vicepremierul a mulțumit secretarului general pentru deschiderea Consiliului Europei și instituțiilor europene de a sprijini Republica Moldova în reformarea sectorului justiției prin intermediul Grupului de lucru de nivel înalt, membrii căruia urmează să întreprindă în curând o vizită la Chișinău.

Aflat la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, Nicu Popescu a discutat și cu ministrul de externe al Turciei, Mevlüt Çavușoğlu despre aprofundarea dialogului bilateral în spiritul relațiilor de cooperare strategică între cele două state.

Totodată, vicepremierul moldovean s-a întâlnit și cu omologul său portughez Augusto Santos Silva căruia i-a adresat rugămintea de a examina recunoașterea certificatelor de vaccinare emise de către autoritățile Republicii Moldova, notează MAEIE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău