Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu ambasadorul Italiei. Despre ce au discutat oficialii

  • 02 Decembrie 2019 19:15
Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu ambasadorul Italiei. Despre ce au discutat oficialii

Finalizarea procedurilor interne pentru intrarea în vigoare a modificărilor la Acordul privind conversiunea permiselor de conducere dar și necesitatea semnării acordurilor în domeniul protecției sociale, recunoașterii titlurilor de studii și promovării și protejării investițiilor au fost discutate luni, 2 decembrie la întrevederea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi cu ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova Valeria Biagiotti, relatează MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, interlocutorii au evidențiat relațiile excelente în diverse domenii, precum și perspectivele consolidării dialogului politic și cooperării sectoriale moldo-italiene. Totodată, a fost abordată chestiunea colaborării în cadrul organizațiilor internaționale și regionale, în special, în cadrul Inițiativei Central Europene, a cărei președinție este deținută actualmente de Italia. În context, a fost menționată organizarea Summit-ului Inițiativei Central Europene care se va desfășura la 19 decembrie la Roma.

Șeful diplomației moldovenești a trecut în revistă prioritățile actualului Guvern, menționând determinarea acestuia de a continua implementarea reformelor și de a lupta cu corupția. În context, ministrul a ținut să exprime aprecieri pentru susținerea Italiei în procesul de modernizare a țării noastre.

Ambasadorul Valeria Biagiotti a exprimat încrederea că pe viitor cooperarea moldo-italiană se va consolida, reconfirmând angajamentul Italiei de a continua acordarea asistenței Republicii Moldova în diverse domenii.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău