Ministrul Culturii al României: Relația cu R. Moldova înseamnă tradiții, limbă și simțământ comun

  • 19 Mai 2021 11:27
Ministrul Culturii al României: Relația cu R. Moldova înseamnă tradiții, limbă și simțământ comun

O delegație a Platformei DA, aflată într-o vizită de lucru la București, a avut o întrevedere cu ministrul Culturii al României, Bogdan Gheorghiu, scrie infoprut.ro.

În cadrul discuțiilor respective, Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii al României a subliniat că relația cu Republica Moldova reprezintă mai mult decât declarații politice și înseamnă tradiții, limbă și simțământ comun.

Am vorbit despre necesitatea proiectelor comune, a înfrățirii între instituțiile de cultură ale celor două state și despre viitoarele proiecte care trebuie să vizeze inclusiv protejarea patrimoniului material. Mi-ar fi plăcut ca această discuție să fi fost despre rezultate, însă ea îmi confirmă, din nou, faptul că Institutul Cultural Român trebuie reformat spre a ne asigura promovarea și sprijinul culturii românești în afara graniței. Am găsit însă niște pârghii sănătoase pe care le putem folosi chiar de la nivelul Ministerului Culturii și urmează să pregătim un calendar de implementare a acestora alături de partenerii noștri”, a anunțat ministrul Bogdan Gheorghiu, potrivit sursei citate.

Amintim că o delegație politică a Platformei Demnitate și Adevăr de la Chișinău, întreprinde, timp de trei zile, o vizită de lucru la București.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău